Dzięki Bziu! Na surowe żółtko nie jestem jeszcze gotowa, nabyłam drogą zakupu białko bez dodatków, jutro będę testować szejka. Kupiłam też vitD w większej dawce i K2. Jutro też dam tabelkę z pomiarami aby mieć punkt odniesienia. Dzień 4, czwartek DNT Picie: woda, herbata, kawa Warzywa: szczypior, ogórek kiszony, ogórek świeży, sałata, papryka, [...]
[...] Edit: Obstawiam, że mięso na obiad miało większa kaloryczność, ale nie mogłam znaleźć takich piekarnikowych mielonych, więc potraktowałam jako surowe. Za kawę i cukier lanie mi sie należy. Wpisałam w ostatnim posiłku, ale to taka całodniowa porcja. Ahh i tak mnie ciągnie do słodkiego... Zmieniony przez - emilys w [...]
[...] ? To zależy od nastroju, a bardziej od czasu jakim dysponuję, dzisiaj mam np słatkę, czasem mam mięso w sosie pomidorowym z toną warzyw, a czasem najzwczajniej surowe wciągam (pokrojone w pałeczki, lub oliwki nasypane do miski), jak mam czas i mi się chce to nawet w piekarniku coś upiekę. Tak jak pisałem wcześniej lubię również [...]
[...] życzyć Wszystkim Zdrowych, Wesołych i Spokojnych Świąt :-)};-) edit: Jeszcze chciałam dodać, że o ile gotowane/pieczone mięso śmierdzi i jest niejadalne ;-)%-) o tyle surowe nie robi na mnie wrażenia... dzięki temu udało mi się bez problemu rozprawić z kurczakiem (prawie bez problemu, bo przy wyciąganiu kości zawsze jest zabawa }:-( ) [...]
Mam pytanie jak zrobie klopsy gotowane z Mięso Mielone Wieprzowo-Wołowe które surowe ponad 300 kcal w 100 g to czy one bedą mniej kaloryczne ? Wartości BWT i KCAL bierze sie przed obróbką termiczną produktu, przecież to że ugotujesz te klopsy nie zmniejszy kaloryczności mięsa %-) Tak przy okazji zwróć uwagę co to za mięso bo często mielone [...]
[...] z 3 klasy podstawowki bo zabral mi dwa razy kanapki kilkanascie lat temu :P wszystko robie dla siebie i dla samosatysfakcjji .. propo tej redukcji to nie chce robic tego teraz tylko w kwietniu tak konkretnie przy pomocy innych srodkow a teraz chcialbym sie zmnasowac .. i co wy na to ?? a i pyt. czy jajka lepiej byloby surowe czy gotowane ??
Ważysz surowe, po upieczeniu ważysz kości, które zostały, potem juz się nauczysz szacować. Chyba, że będziesz trybował mięso, to zwaz to co odkroiłes od kosci - surowe. Zawsze ważymy surowe - mniejsze ryzyko błędu.
Fergi, poczytaj w necie o FODMAP, diecie przy IBS... Ja Ci za wiele nie pomogę, bo jakichś bardzo wielkich problemów nie miałam i nigdy nie wgłębiałam się w to tak mocno. Po prostu metodą obserwacji wyeliminowałam nadmierne ilości takich produktów, które na mnie źle działały i również "niebezpieczne" ich połączenia, jak np. zboża plus niektóre [...]
[...] salatka z surowych warzyw lub /i sok warzywny mozna zjesc avokado polac oliwo z oliwek dodac ziol i przypraw, zupka warzywna, ilosc nieograniczona Kolacja zupka warzywna, surowe warzywa w formie saletak dowolnie, surowe warzyw soki warzywna skonczyc przed 18.00, ilosc nieograniczona Dni 2-4 Wypic w ciagu dnia minimum 16 szklanek plynu Rano [...]
[...] wspomniał o jakms eksperymencie na dzieciach...ze były sobie owoce i mieso na stole i ze one wybrały mieso...moim zdaniem(moge sie mylic) były to jakies szynki albo inne cos dobrze doprawione pobudzajace nasz zmysł smaku... bo zwykłe mieso surowe to jakos super miło niepachnie...a owoce i wazywa ...kolorowe fajne az sie prosza ...: zjedz mnie
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Tak, zamarynowane mięso szybciej będzie gotowe, dlatego u niego jest super w środku jak i na zewnątrz, a u Ciebie surowe w środku a z wierzchu zaczyna się przypalać. Wpisz w youtube marynata do mięsa/kurczaka, albo poszukaj na jego kanale, widziałem że kiedyś pokazywał jak marynuje mięso.
[...] żołądku.... A znajduje się tam między innymi po to, żeby denaturować białka. %-) Niby mówię rzeczy oczywiste, ale proszę zajrzeć do działu TDP i zobaczyć ile osób chce jeść surowe jajka z obawy przed "denaturacją" \-) Porcja oliwy z olejem lnianym w osobnej miseczce. Tłuszcze z duża zawartością kwasów wielonienasyconych są podatne na utlenianie, [...]
[...] posiekany czosnek. Mieszamy całość :-)) 6. Gdy marchewka zacznie robić się miękka dorzucamy na patelnię mięso i dalej dusimy pod przykryciem. 7. Jak mięso nie będzie już surowe dodajemy pozostałe warzywa, sos i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu. 8. Zawartość patelni umieszczamy we wcześniej wydrążonych paprykach ... i gotowe ! :-) [...]
Mozzarella jest ok. Nic mi po niej nie było. Kupuje najcześciej boczek parzony. Jest jeszcze z tego co widziałem pieczony. Surowe w mięsnych chyba też ;-)? Słyszałem że niektórzy wrzucają zamiast boczku jakieś kabanosy kiełbasy, jednak średni pomysł jak na moje oko... Od czasu i dobrego kabanosa wrzucić można, nie mniej jednak należy pamiętać o [...]
Mięso to mięso ;-) Manipuluj nim, raz zrób gulasz, drugi raz potrawkę buritto, trzeci raz zrób kotlety, a za czwartym razem zjedz surowe i poczuj smak prehistorii %-) Zmieniony przez - Przemyski w dniu 2011-11-10 18:51:23
[...] się zaparzy. Dobrze sprawdzają się Tefale - linia Ingenio lub Volupty (gary Volupty można razem z przykrywką wstawiać do piekarnika). Mięso w żadnym wypadku nie jest surowe, aczkolwiek soczyste i lekko wilgotne w środku. Po prostu dzięki parzeniu w folii nie ma szansy się wygotować i nie traci koloru. Smak nadany przez przyprawy, w [...]